Over mij

Mensen enthousiast maken voor en betrekken bij natuur, milieu en duurzaamheid (in hun eigen omgeving). Dat is het werk waar ik me helemaal thuis bij voel. En nog meer als het kinderen betreft en als ik er verhalen bij kan gebruiken.
Ik ben ervan overtuigd dat het voor het welzijn van mensen belangrijk is dat ze verbinding hebben met hun omgeving. Dat draagt er toe bij dat ze er ook voor willen zorgen. Ik zie het als mijn missie om hier een bijdrage aan te leveren.

In mijn prille jeugd was ik al met natuur bezig. Een van mijn dierbaarste herinneringen is dat ik als vierjarige met mijn vader plantjes ging determineren op de Drentse hei. In mijn pubertijd zat ik bij de jeugdnatuurwacht in Zaltbommel. Ik wilde vervolgens “iets” gaan doen met mensen en natuur. Dat werd een studie tuin- en landschapsinrichting. Vervolgens werkte ik bij Rijkswaterstaat, in Zeeland en Den Haag. Uit die tijd stamt mijn liefde voor de Zeeuwse delta.

Toen ik in 1992 actief werd bij onze lokale IVN-afdeling, wist ik het: ik wil verder met natuur- en milieueducatie. En daarna ben ik op allerlei manieren en voor veel verschillende doelgroepen hiermee bezig geweest. (Zie verder onder ervaring.)

Verhalen spelen ook een belangrijke rol in mijn leven. Sprookjes, fabels, Bijbelse verhalen, volksverhalen, spannende verhalen… Vanaf 2012 volg ik cursussen en workshops bij de Vertelacademie. En sindsdien ontwikkel ik me als verhalenvertelster (en -schrijfster).

Ik woon samen met mijn man en hond aan de rand van een natuurgebied in het Groene Hart, met een mooie, natuurrijke tuin. Naast (moes)tuinieren zijn wilde planten, wandelen en genieten van mooie landschappen mijn grootste hobby’s. We hebben drie kinderen; ze zijn inmiddels volwassen en ‘uitgevlogen’. En inmiddels ook twee kleinkinderen met wie we graag de wereld ontdekken.

Bij het logo. Mijn bedrijfsactiviteiten bestaan uit drie onderdelen. Daarom heb ik gekozen voor een combinatie van het klavertje-drie en de driebenige spiraal. Uiteraard heeft dit te maken met mijn liefde voor de natuur (planten in het bijzonder). Maar ook met verbinding: met vroeger en de toekomst; tussen mensen hier en daar; met de natuur.

%d bloggers liken dit: