Verhalen

Over verhalen vertellen…

Verhalen zijn zo oud als de mensheid. Verhalen verbinden en verklaren. Mensen kunnen niet zonder verhalen. En bij elke gelegenheid is er wel een verhaal dat past.

Je kunt verhalen lezen, maar een goed verteld verhaal heeft veel meer impact en zorgt voor meer betrokkenheid. En bovenal: het is gewoon leuk om naar een verhaal te luisteren.

Waarom ik verhalen vertel

Ik vertel graag verhalen. Als vijfjarig kind hield ik tijdens het middagdutje de ziekenzaal wakker met mijn versie van Hans en Grietje. Mijn broers en zussen vermaakte ik met zelfverzonnen verhalen onderweg in de auto. Pas later bedacht ik dat ik eigenlijk wel zou willen leren om echt goed verhalen te vertellen. In 2002 volgde ik een workshop ‘Verhalen bij het haardvuur’ bij Willem Beekman en in 2011 een meerdaagse cursus ‘Kracht van verhalen’ door Ferdy Masselink. In de praktijk deed ik er toen nog niet veel mee. Dat begon pas toen ik de Vertelacademie ontdekte. Vanaf 2012 heb ik me verder bekwaamd via cursussen en workshops. Inmiddels heb ik al regelmatig verteld, voor verschillende doelgroepen en bij heel verschillende gelegenheden.

Sinds juni 2019 maak ik met vier andere vertellers deel uit van de Vertelkring Amstelland.

Wat kan ik bieden?

  • Bij activiteiten (natuur)verhalen vertellen
  • Bijbel- of spiegelverhalen vertellen voor kinderen en volwassenen
  • Verhaal op maat bij allerlei gelegenheden, voor allerlei doelgroepen

Prijs in overleg.

%d bloggers liken dit: