De Tuin met Stip

Eind juni 2022 werd het kinderboekje De Tuin met Stip gepresenteerd.

In De Tuin met Stip landt het lieveheersbeestje Stip in een stenen tuin. Samen met de lezer wordt de stenen vlakte omgevormd tot een groene oase. Een kleurrijke ontdekkingsreis met succes! Alle vriendjes van Stip melden zich: Worm, Kikker, Bij, Vlinder, Merel en Egel. De tuin wordt een plek vol plezier en leven. Ook voor kinderen (en grote mensen).
Het boekje is ontworpen voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Het is een harmonicaboekje, met het verhaal over Stip aan de voorzijde en aan de achterzijde meer info over de vriendjes van Stip en hoe je je tuin of balkon leefbaar maakt voor deze dieren.

Het concept is bedacht door Anneke van Veen. De illustraties en vormgeving zijn van de hand van Merike van de Vijver. Ik heb tekstbijdragen geleverd en de natuurbelevingsopdrachtjes toegevoegd.

Het boekje is enthousiast ontvangen. Hier kun je lezen hoe je het boekje kunt aanschaffen. Wil je het inzetten voor lessen, voorleesacties enzovoort? Heb je ideeën om het boekje breder in te zetten? Neem dan contact op met Anneke of met mij.

%d bloggers liken dit: