Terug- en vooruitblik

Op de laatste dag van 2020 heb ik de agenda op mijn website bijgewerkt. Alle activiteiten daarin zijn uiteraard onder voorbehoud. Maar ik hoop in 2021 toch weer vaker met jong en oud op stap te kunnen dan in 2020!

Per saldo kijk ik positief terug op het afgelopen jaar, ondanks de belemmeringen door corona.

Allereerst privé: we zijn voor het eerst grootouder geworden! Heerlijk om met onze kleinzoon bezig te zijn. We hebben al veel mooie wandelingen gemaakt. We hebben ons in 2020 erg verbonden gevoeld met onze naaste familie, misschien wel meer dan anders.

Ik heb de natuur en mijn tuin nog intenser beleefd dan anders. Via Facebook deel ik mijn ervaringen met veel mensen. En dat wordt gewaardeerd. De afbeelding hierbij is een collage van de natuur in onze tuin eind december: alle seizoenen zijn daarin terug te vinden voor wie daar oog voor heeft.

Wat betreft werk viel het niet tegen. Wel minder natuurlessen op scholen kunnen doen en weinig verhalen kunnen vertellen. Ik heb in opdracht verschillende materialen ontwikkeld (energieles, leskist ‘Natuur rond de school’). De workshops in de zomer voor kinderen en ouders en de herfstbelevingsactiviteit voor groep 3 en 4 van de basisscholen in De Ronde Venen en Vianen waren een groot succes. Ook heb ik bij verschillende bso’s en in het Amsterdamse Bos een activiteit kunnen doen. Het was fijn samenwerken met mensen van De Woudreus in Wilnis en van Natuur is een Feest.

Voor het komende jaar wil ik dit positieve gevoel vasthouden. Kijken naar wat wél mogelijk is. Eén van de dingen waaraan ik ga werken is een educatief boek over planten. Dat staat al heel lang op mijn lijst om te doen. En daarvoor moet ik er veel op uit en dingen uitproberen. Heerlijk. Wordt vervolgd!

Ik wens jullie allemaal een goed en gezond 2021 toe, met veel mooie natuurervaringen.

Ineke Bams

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: